Amusant Gastels 2015 "Seventies"

12 december 2015 was het al weer tijd voor de zevende editie van Amusant Gastels. Het succes van dit evenement blijft maar voortduren. Met het thema "Seventies" genoot een knalvolle kerk van een swingend en afwisselend programma.Zoals alle jaren mocht ook ons jeugdorkest "EigenwijZ" de spits afbijten vanaf 19.30h. Met ook voor hun een swingend programma met nummers als Television Showcase en Everybody needs Somebody zaten we meteen midden in de seventiger jaren. Ook was er dit keer een solist bij onze jeugd te bewonderen en te beluisteren.
Onze eigen Annemiek Paantjens zong Ding a Dong met begeleiding van EigenwijZ. Dit songfestival nummer kreeg zo weer de aandacht tijdens Amusant. EigenwijZ liet horen ook dit jaar weer enorm te zijn gegroeid.
Ook Annemiek liet horen niet alleen op haar bugel uit de voeten te kunnen maar ook vocaal haar mannetje te staan, al wisten we dat al van haar optredens met Muzikael natuurlijk.

Daarna was het tijd om aan te vangen met het hoofdprogramma. De start van de fanfare begon met That's the way i like 'em, waarin een medley van aantal nummers uit de seventiger jaren te horen waren. Deze jaren werden tijdens de opening ook getoond door de verzameling brommers uit die tijd welke werden binnen gereden door de nozems, lange haren, leren jassen en meisjes met petticoats. De nozems waren al wel wat ouder dan de meeste van ons in die tijd waren maar daardoor bracht dit veel herinnering naar boven.Na deze opening ging het programma verder met nog meer hits van toen. Onze solisten Rianne Jansen en Roy Verbeek lieten horen zich prima thuis te voelen met de muziek uit deze tijd. De nummers van Mo-town kwamen voorbij in muziek van de Jacksons, maar ook proud mary en New York New York ontbrak niet.
Ook het koor van dit jaar SKOOR uit Roosendaal had een mooi aandeel in deze avond. De ene keer ingetogen vanuit hun positie op het toneel achter het orkest en de andere keer na de pauze vanuit de kerk in flower power kleding met het nummer Lay Down.
Dirigent Marcel van Oorschot, ook geheel gehuld in flower power genoot zicht baar van de avond. Een aantal mooie nummers uitgevoerd door het koor kwamen voorbij.
Tot bij kwart voor elf liep het programma door wat geen moment verveelde. Daarna was het tijd voor de bedankjes door onze Voorzitter Karel Bartelen aan natuurlijk de solisten Rianne Janssen en Roy Verbeek, aan de dirigenten Richard Schroevers en Marcel van Oorschot, aan het koor de leden van de fanfare en alle medewerkers. Deze keer ook in het bijzonder aan Cor Snijders, uitbater van 't Pandje, waar we toch al vele jaren de amuses maken in de ochtend. Karel werd zelf ook nog in het zonnetje werd gezet voor zijn inzet voor het evenement en daarna was het weer tijd voor Thank you for the Music wat al voor de zevende keer de afsluiting is van Amusant Gastels.
Op naar Amusant Gastels 2016, welke plaats gaat vinden op 10 december 2016. Dus schrijf het alvast in uw agenda. Tot dan !!!


Het volledige foto album van Amusant is te vinden op !

Amusant Gastels 2015